14 oktober 2013

Prezi + Mentimeter = interaktion

För någon vecka sedan var vi ute i Anderslöv på Väståkraskolan och körde en del genomgångar. Först höll vi en allmänpedagogisk genomgång kring ungas internetvanor och visade på olika modeller för hur man kan reflektera över sin användning av IKT i undervisningen. För den insatte kan vi skriva SAMR-modellen och Blooms taxonomi. Vi använde oss av en presentation gjord i Prezi, som du kan beskåda nedan.


Prezi är ett gratis presentationsverktyg, som man redigerar direkt i sin webbläsare och ingen installation krävs. Det går inte att använda gamla versioner av webbläsaren Internet Explorer, utan man måste ha en uppdaterad webbläsare som klarar av HTML5. Har du Windows 7 på din dator, så kan du också själv installera program. Vi rekommenderar att du använder de senaste versionerna av Chrome eller Mozilla Firefox, som båda är gratis och kan hämtas direkt från webben.

Vill man skapa interaktion och diskussion i klassrummet när man presenterar sitt stoff, går det utmärkt att använda sig av exempelvis gratistjänsten Mentimeter, som också ligger direkt på nätet.

Vill du lära dig mer om hur man skapar en presentation i Prezi, rekommenderar vi följande instruktionsfilmer på YouTube:

När det kommer till Mentimeter, är det så pass enkelt att skapa frågor i detta verktyg att de flesta klarar det på egen hand, men känner du dig osäker har vi gjort en liten lathund som du hittar här.

Vill du veta mer om vad QR-koder är för något så har vi skrivit om det i tidigare blogginlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar