14 februari 2013

Nya kurstillfällen på AV-Media

Elvis Costello, AV-Media, CC-BY-SA
Vårens kursutbud visade sig vara väldigt populärt och många kurser blev snabbt fullbokade. Roligt! Vi har valt att lägga in nya tider på de kurser som var mest populära så du som inte fick plats har nu en ny chans. Det finns ju också som vanligt möjligheten att vi kommer ut till er och håller kurs för er och ert arbetslag, kontakta oss så hittar vi någon tid som fungerar.

Har ni kursönskemål om något som faller inom ramarna för media, film och IKT? Hör av er så ser vi vad vi kan erbjuda!


Grundläggande genomgång av iPad

Har du eller din avdelning fått en iPad? Vill du ha en genomgång av de grundläggande funktionerna och se vilka möjligheter som finns att använda den som ett pedagogiskt verktyg? Då kanske detta är något för dig!
Vi går lugnt och tydligt igenom iPadens funktioner och tar dessutom med ett antal extra iPads, så att alla får möjlighet att prova själva. Naturligtvis kommer en stor del av tiden användas till att svara på era frågor.
Kurstillfälle:
  • Måndag 18 mars klockan 15:00 - 17:00
Sal: A105 på Söderslättsgymnasiet
Anmälningsformulär
  • Måndag 8 april klockan 15:00 - 17:00
Sal: A105 på Söderslättsgymnasiet
Anmälningsformulär

Upphovsrätt, Creative Commons och digitala resurser

Tycker du det är svårt att veta vilka bilder och musik du får använda i din undervisning eller har svårt att svara på elevernas frågor kring upphovsrätt? Vi förklarar hur upphovsrätten fungerar i skolan, vad du och dina elever får och inte får göra. Vi visar också på Creative Commons, dvs. "fria" webbresurser samt ger tips på hur man kan hitta fritt och användbart material att använda i skolan.
Kurstillfälle:
  • Tisdag 30 april, 15:00-16:30
Sal: A105 på Söderslättsgymnasiet
Anmälningsformulär

Filma och dokumentera med iPad

Att filma och fotografera med en iPad är enkelt och smidigt, men att redigera ihop filmer och bilder med ljud, text och övergångar är kanske inte lika självklart.
Vi går grundligt igenom hur man med fördel kan använda en iPad till att göra allt detta. Dessutom visar vi hur man kan sprida filmen vidare till en PC, ett USB-minne eller direkt på webben.
Du behöver inte ha några speciella förkunskaper, men det är bra om du har använt en iPad eller iPhone tidigare. I vilket fall som helst kommer du att bli imponerad över hur bra din film blev! Har du ingen iPad får du låna en av oss.
Kurstillfälle:
  • Måndag 25 mars klockan 15:00 - 17:00
Sal: A105 på Söderslättsgymnasiet
Anmälningsformulär
  • Torsdag 2 maj klockan 15:00 - 17:00
Sal: A105 på Söderslättsgymnasiet
Anmälningsformulär


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar