15 augusti 2012

Återkoppling från Klagstorp

[caption id="attachment_2214" align="alignleft" width="300" caption="Sweet Virginia, AV-Media (CC-BY-SA-NC)"][/caption]

 

 

 

 

 

 

Delar av AV-Media hade idag den stora äran att besöka Klagstorps skola, som undervisar elever från F - 6.  Stort tack till lärare och skolledning för det trevliga bemötandet.  Som vägvisare användes en Prezi-presentation, som går att ta del av genom att klicka här. Om det bara är länkarna till de öppna lärresurserna som ryms i den finns de i listan nedan:


Även en liten film i Photo Story 3 blev det av bilder som vi tog under resans gång till Klagstorp. Filmen ligger på Youtube och du finner den här. Vi utlovade en del länkar till öppna lärresurser med avseende på Smartboard och matematik vilket ni finner nedan:


  • Skolplus - en gratistjänst, som dock snart blir betaltjänst. Bli medlem för att ta del av än mer gratis resurser.

  • SMARTklubben - gratistjänst som dock kräver medlemskap.

  • Annas länkburkar - en klassiker på nätet, som inte kräver medlemskap. Länken leder till en sida med resurser till Smartboarden.

  • Mattesmedjan - spel som förenar multiplikation och former.

  • SmartExchange - en internationell sida där lärare kan utbyta idéer om material till interaktiva skrivtavlor.

  • Lektion.se - på denna välkända sida kan man filtrera så att endast lektioner till Smartboard visas vid sökning. Klicka på "Fler alternativ" --> Filtyp --> Välj "SMARTboard". Kräver medlemskap.
Avslutningsvis blev det en demonstration av Draw a Stickman, som fungerar alldeles utmärkt med den interaktiva skrivtavlan. Testa gärna själv det fungerar även direkt i din webbläsare!

Tack för en trevlig förmiddag i Klagstorp och lycka till med det kommande läsåret!

1 kommentar:

  1. Stort TACK för en alldeles fantastisk OCH inspirerande förmiddag! Vi fick massor av användbara tips och idéer att använda i undervisningen för att få eleverna att nå målen. Nu vill vi bara att eleverna ska komma tillbaka efter sommarlov, så att vi kan börja :-))

    SvaraRadera