15 maj 2012

Kort rapport från pågående Framtidens Lärande i Nacka

Vi är just nu på Framtidens Lärande och kommer inom kort att ge er en ordentlig rapport härifrån. Igår var det studiebesök på YBC-gymnasiet i Nacka, ASL (Att Skriva sig Till Läsning) i Täby på Norskolan och Smartboardhanteringen på Vattmyraskolan.

Eftersom det är lite omständigt att ladda upp bilderna från iPaden länkar vi er till Flickr nedan om ni vill se bilder från idag. Klicka på länken nedan för att komma till vår fotoström på Flickr.


www.flickr.com


ikt.trelleborg's itemsGo toikt.trelleborg's photostream 

Idag har det varit mässgång under hela dagen, men vi har naturligtvis hunnit med att besöka ett par seminarier: Kungsbacka kommuns IKT-pedagoger har presenterat hur deras en-till-en satsning genomfördes - från ax till limpa, vilket var väldigt intressant. En-till- en satsningarna i Falkenberg och Varberg dissekerades av utvecklingsschefen  Fredrik , som har jobbat i båda dessa kommuner. Vidare presenterade lärare och elever från ovan nämnda YBC-gymnasiet ett projekt där eleverna själva satte ramarna och lade upp arbetsgången tillsammans med kopplingen till målen. Även Hyper Island var involverade i detta spännande projekt. Nu är det strax seminariedags igen. Vi återkommer inom kort med en fylligare rapport. Det är inte alldeles enkelt att blogga utomhus i olsken på en iPad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar